top of page
Voorkom een foute keuze in je interieurontwerper! 4 cruciale tips
Interieurstudio Daphne - Logo

Welkom,op de creatieve reis naar jouw droominterieur!

interieurstudio daphne aan het werk

Sta je op het punt om te (ver)bouwen en barst je van de ideeën?

Waarschijnlijk ben je online al begonnen met het bekijken van verschillende websites, Instagram-accounts, en Pinterest-borden om je te oriënteren.

Jij weet voor een groot deel precies wat je wilt! Je kent je stijl. Je weet precies wat je mooi vindt als je het ziet en weet van welke vibe je heel blij wordt.

 

Dé uitdaging zit ‘m vooral in al die ideeën vertalen naar een kloppend geheel met de hoeveelheid opties die er zijn en vooral….dat je niet wilt dat je interieur uit een boekje wordt gekopieerd. Dat je gasten zeggen “dat heeft die ook thuis of ooh ja dat heb ik daar en daar gezien”.

 

Jij wilt een interieur waar je trots op bent, waar jij kan opladen, waar jij herinneringen kan maken. Een interieur dat naadloos aansluit op jouw leefstijl. 

 

Interieur design is een vak en slim dat jij bekijkt aan wie jij dit kan uitbesteden.

 

Maar hoe kies je dé ontwerper uit het overweldigende aanbod?

Geen zorgen! We zijn hier om je te begeleiden met 4 cruciale tips!

Stap voor stap neem ik je mee in de keuzes die je onderweg tegenkomt om jouw ideale interieur te realiseren met de interieurontwerper die echt bij jouw past.

 

We gaan beginnen:

natuursteen, leer, verf en suède, akoustische wandbekleding
Interieurstudio Daphne - Diensten - Styling

Wat betekent thuis voor jou?

Deze vraag staat centraal, want jouw ideeën en wensen spelen de hoofdrol.

 

Heb je al goed nagedacht over wat thuis voor jou betekent en hoe dit eruit ziet? Is dit vooral het mooie plaatje met prachtige items, strak gestyled en wat zo in een tijdschrift past? Of wil jij een interieur wat echt een reflectie is van wie jij bent?

Deze antwoorden zijn belangrijk voor het vervolg van je zoektocht naar de juiste interieurontwerpster. Neem dus even de tijd om dit goed op papier te zetten.

 

Daarna kun je online onderzoek gaan doen:

 

Bekijk de websites en let op het portfolio van de ontwerpers. Eén herkenbare stijl in het portfolio betekent een kenmerkende handtekening, perfect voor een gestileerd interieur. Verschillende stijlen in het portfolio? Dit wijst op flexibiliteit, waarbij jouw ideeën de hoofdrol spelen.

 

Als je kiest voor een bepaalde stijl die gekopieerd mag worden in je woning dan weet jij nu voldoende. Ga met de interieurstylist aan de slag die een hele duidelijke handtekening hebben en alleen met deze stijl werken.

 

Wil jij echt een uniek ontwerp? Lees dan verder! Marketing adviseert om dit weg te halen. @ Sales eens?

moodboard
trap bekleding

Je thuis is super
persoonlijk

Heb je een ontwerper gevonden wiens website je aanspreekt? Maak een (bel)afspraak voor een nadere kennismaking. Jouw thuis is persoonlijk en een goede klik is daarom essentieel.

 

Na de telefonische kennismaking komt er meestal een intake bij jou thuis of in de studio. Ik ga graag naar de mensen thuis, zodat ik meteen zie hoe zij leven en wat de belangrijke items in hun huidige interieur zijn. Bij mij zijn hier geen kosten aan verbonden, dit is echter bij elke ontwerper anders dus vraag dit ook even na.

Ga dus in gesprek!

Oprecht nieuwsgierig
in jouw verhaal

Een ontwerper die begrijpt wat je wilt en dit vertaalt dit naar een interieur dat jouw verhaal omarmt. Vind je dit ook zo belangrijk?

Let dan goed op tijdens dit gesprek of de interieurontwerper oprecht nieuwsgierig is naar jou. Wat voor vragen stellen zij? Voel je je echt gehoord? Heb je genoeg vertrouwen dat zij jullie verhaal in een interieur kunnen vertalen?

Leuke om op te letten is hoe zij reageren op jouw belangrijke items. Vraag bijvoorbeeld naar eerdere projecten waarin persoonlijke items op een creatieve manier zijn verwerkt.

Interieuradviesopmaat
Kies de juiste interierontwerper voor jouw renovatie
Wat betekent thuis voor jou?
Crusiale tips voor het kiezen van de juiste interieurontwerper
Interieurstudio Daphne - Diensten - Fotografie

Leuk om op te letten is hoe zij reageren op jouw belangrijke items. Vraag bijvoorbeeld naar eerdere projecten waarin persoonlijke items op een creatieve manier zijn verwerkt.

Sommige mensen denken misschien dat ze afscheid moeten nemen van hun hele interieur, maar dat hoeft zeker niet. Mijn ervaring is juist dat je interieur zo echt die persoonlijke basis krijgt die past bij jouw unieke levensstijl. Wil jij een instagramable waardig huis of een thuis wat echt jou ademt? Vind je dit laatste belangrijk? Marketing adviseert om dit weg te halen. @ Sales eens?

  • Vraag of ze vaker persoonlijke details integreren in een nieuw interieur.

 

  • Zoek naar een ontwerper die hier oprecht enthousiast van wordt, flexibel en bereid is om samen te werken.

  • Onderzoek hoe ze omgaan met unieke meubelstukken of kunst. Zijn ze bereid om jouw persoonlijke items een plek te geven in het nieuwe interieur? Kunnen ze exclusieve, op maat gemaakte items integreren en jouw unieke stukken hergebruiken? Flexibiliteit is key voor een verrassende ruimte waarin jij je moeiteloos kunt bewegen.

Het moet een gezamenlijk proces zijn waarbij jouw input wordt gewaardeerd!

Communicatie en samenwerking

Check de communicatiestijl. Het is essentieel dat ze goed luisteren naar jouw ideeën en helder communiceren over het ontwerpproces.

Als voorbeeld:

In een samenwerking doorloop ik met mijn klanten altijd vaste fasen. Als eerste starten met een uitgebreide kennismaking waarbij we luisteren naar jouw behoeften, ideeën en jouw unieke levensstijl.  Daarna bepalen we samen de belangrijkste thema’s en vervolgens vertaal ik deze voor jullie naar een creatief en uniek interieurplan die naadloos aansluit op jullie persoonlijke levensstijl.
Dit is een enorm leuk en creatief proces waarvan we precies weten wat we van elkaar verwachten. Hoe beter de voorbereiding, hoe verbluffender het resultaat!

 

Kijk of diegene met wie jij in gesprek gaat helderheid voor jou creëert. Zodat jij precies weet hoe jij kan samenwerken en hoe dit eruit gaat zien. Dit is belangrijk voor het creatieve proces maar ook de investering.

samenwerken met interieurontwerper


Het allerbelangrijkste is dat de ontwerper jouw verhaal kan vertellen met het interieur.

Elk element moet bijdragen aan het verhaal van jouw levensstijl en persoonlijkheid, waardoor een thuis ontstaat waarin je moeiteloos kunt bewegen

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het vinden van de perfecte match voor jouw unieke thuis. Vind je mijn kijk hierop fijn en wil je meer weten of vrijblijvend kennis maken? Neem gerust contact met mij op voor een inspirerend gesprek over jouw unieke interieur. Jouw droom, onze passie!

bottom of page